Welke stoffen gebruikt ME?

Wist je dat een groeiend aantal items uit de ME collectie van 100% organisch katoen gemaakt zijn? Geproduceerd in Duitsland. En dat ook nog in de knallende kleuren die je van Marjolein Elisabeth gewend bent. Helemaal ME dus!

ME besteedt veel aandacht aan de keuze van de stoffen. Dat vinden we meer dan vanzelfsprekend. We maken altijd zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk materialen zoals katoen, viscose en tencel. Stoffen horen lang mee te gaan, zodat je de kleding lang kunt dragen. Dat laatste vinden we namelijk ook een heel belangrijk aspect van duurzaamheid. Daarom vind je soms ook een niet organische stof van polyester – een stof die heel lang mooi kan blijven mits van goede kwaliteit – terug in onze collecties. Maar dat is dan wel een polyester die geproduceerd is in Europa en van hoge kwaliteit is.

Sinds deze collectie vind je bij elk item informatie over waar de stof en het kledingstuk gemaakt is en of de stof een keurmerk heeft zoals OEKO-TEX en GOTS). Deze keurmerken zeggen iets over de wijze waarop stoffen worden gemaakt (bijvoorbeeld het gebruik van chemicaliën en herkomst van grondstoffen) en de arbeidsomstandigheden van de mensen die werken in de betreffende fabriek (of atelier). Zo weet jij wat je koopt en kun je een keuze maken op basis van jij belangrijk vindt.

Liefs, ME

Van links naar rechts: Top Mara Grrr, Top Mara Pink, Rok Elle Grrr, Top Mara Confetti

  

 

De waardering van www.marjoleinelisabeth.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.