5 tips om een sale-miskoop te voorkomen

5 tips om een sale-miskoop te voorkomen

Ook jij koopt vast wel eens iets in de sale dat je achteraf nooit aan hebt. Zonde! Eigenlijk heeft het je dan alleen maar geld gekost in plaats van opgeleverd. Aan de andere kant kan het kopen ervan natuurlijk zooooo leuk zijn geweest dat dat het geld al dubbel en dwars waard was. Want hé, mooie herinneringen zijn goud waard!

Maar uiteindelijk koop je natuurlijk het liefst iets waar je heel veel draagplezier van gaat hebben. En dat is minder moeilijk dan je denkt hoor. Als je een paar dingen in je hoofd prent voordat je gaat shoppen ben je verzekerd van een goede aankoop:

  1. Kleuren: denk van te voren even goed na over welke kleuren je ook weer goed en niet goed staan. Je kunt de rekken met ‘slechte’ kleuren – waar je echt veel minder blij van wordt, als je in de spiegel kijkt dan als ze aan een hanger hangen – negeren.
  2. Combineren: zorg dat je de items die je koopt kunt combineren. Met iets dat thuis in je kast ligt. Of met iets anders leuks dat je in de winkel ziet. Met een setje naar huis gaan is natuurlijk een win-win-win-situatie (maar let wel op de kleur he 😉
  3. Tijdloos: of tenminste, niet tijdelijk. Sommige items zijn zo trendgevoelig dat je ze misschien volgend jaar helemaal niet meer aan wilt. En dat is zonde van het halve seizoen dat je het item nu nog kunt dragen. Een nieuw seizoen staat immers alweer voor de deur (ok, een paar straten verder – de sale lijkt steeds eerder te beginnen vind je ook niet? – maar toch)
  4. Budget: bepaal een budget. Het zorgt ervoor dat je keuzes moet maken. En dat betekent in veel gevallen dat je dat item dat je eigenlijk alleen maar koopt omdat het zo goedkoop is de kassa niet bereikt. En geloof me, met dat ene toffe item ben je eigenlijk extra zo blij!
  5. Plan: bedenk voordat je gaat winkelen wat je misschien niet dagelijks nodig hebt maar wel heel graag wilde hebben. Misschien wilde je bijvoorbeeld heel graag die ene veel te dure jurk voor de feestdagen? Of een paar killer heels.  Dan heb je die voor een feest dat nog moet komen alvast hangen en hoef je dan niet op zoek.

Nou, ik hoop dat je nu klaar bent om met een veilig gevoel te gaan shoppen in de sale 😉 Veel plezier! Even neuzen  tussen de sale-items van Marjolein Elisabeth? Klik hier

Liefs, Marjolein

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

De waardering van www.marjoleinelisabeth.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 52 reviews.