5 tips voor een duurzame kerstoutfit

5 tips voor een duurzame kerstoutfit

De feestdagen staan weer voor de deur. Het moment om na te denken over een mooie outfit. Vind je duurzaam kleding shoppen belangrijk en wil je daar ook voor je kerstoutfit rekening mee houden? Dat is geen enkel probleem! We hebben 5 tips voor je. 

  • Koop een feestelijke-niet-kerst-outfit: koop een outfit die wel feestelijk is, maar niet perse kerst. Dan kun je de outfit ook na de kerst nog dragen als je uit eten gaat, jarig bent of een feestje hebt. Stel jezelf bij je keuze dus de vraag of je het kledingstuk ook bij een andere feestelijke gelegenheid dan kerst ook wil dragen?
  • Eindeloos combineren: bedenk voor je iets koopt of je het met meerdere andere items in je kledingkast ook voor een andere gelegenheid kunt combineren. Je zult er dan na de kerst nog steeds plezier van hebben in een andere setting. Een glittertopje kan bijvoorbeeld prima casual met een blazer erover op een jeans. Een een mooie wikkeljurk draag je met laarzen of een jasje erover na de feestdagen lekker naar kantoor.

Jurk Roos Berry Dots & Jurk Roos Pink Velvet

  • Koop sieraden en accessoires ipv kleding: Kijk eens in je kast of daar niet nog een leuke outfit ligt of hangt die je met accessoires feestelijk kunt maken. Denk aan een leuk riempje, mooie oorbellen, een glanzende haarband, een opvallende armband of ketting. Een simpele zwarte jurk is met feestelijke schoenen en opvallende sieraden in één klap super feestelijk.
  • Second hand kopen: loop eens een markt of tweedehands winkel binnen. Wat je er vindt kan je verrassen. Ook kun je online terecht bij bijvoorbeeld Vinted of United Wardrobe. Geen zin in kleding van een onbekende? Stel dan eens vriendin, collega of zus voor om feestkleding van een eerder jaar met elkaar te ruilen. Grote kans dat zij met hetzelfde dilemma rondlopen.
  • Leen je kerstoutfit: Dat kan bij je moeder, een vriendin, collega of zus. Maar ook bij bijvoorbeeld LENA the fashion library kun je kleding lenen en kopen van beginnende designers, duurzame merken en vintage. Je vindt er een basis en exclusieve collectie dus daar kun je daar vind je zeker iets feestelijks tussen. 

Marjolein Elisabeth Feestselectie 2020

Deze blog is gepubliceerd op Flavourites.nl , waarvoor ik als gastblogger maandelijks een blog schrijf over wat mij bezig houdt als eigenaresse van een modelabel. 

De waardering van www.marjoleinelisabeth.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 214 reviews.