Ruim je kast & hoofd op

Ruim je hoofd & kast op

‘Er hangt minder in mijn kast waardoor een keuze maken ’s morgens veel leuker is!”

Voor je kast staan en met volle overgave denken dat je niks hebt om aan te trekken. Dat herken je vast. Geldt overigens niet alleen voor dames met een shop-verslaving hoor 😉 Heel veel mensen hebben een volle kledingkast, in deze welvarende tijd waarin het aanbod gewoon heel erg groot is.

Het modebeeld heeft immers steeds weer wat nieuws voor ons in petto, kleding wordt steeds goedkoper en voor speciale momenten is het soms gewoon heel leuk iets nieuws te kopen.

Ikzelf heb jaren geleden besloten hier anders mee om te gaan. Ik ben begonnen met mijn kast op te ruimen. Alles wat ik meer dan een jaar niet niet gedragen had heb ik weggedaan. En wat bleek, alles wat ik weg deed vond ik nog steeds mooi of leuk alleen paste het niet bij mijn dagelijks leven of was te modieus waardoor het inmiddels ‘echt niet meer'(know way, echt niet)’ kon.

Tweede stap was anders nadenken bij het kopen van kleding. Voordat ik iets koop stel ik mezelf nu 3 vragen:
1. Is dit kledingstuk draagbaar in het leven dat ik dagelijks heb?
2. Kan ik het met andere kledingstukken in mijn kast combineren?
3. Ga ik het kledingstuk lang mooi vinden?

Het heeft mij veel gebracht. Met als belangrijkste dat het me rust geeft. Er hangt minder in mijn kast waardoor een keuze maken ’s morgens leuker is. Daarnaast draag ik kleding vaker waardoor ik er gek genoeg meer van geniet. En doordat ik minder koop kan ik iets duurdere stukken kopen. Alleen maar voordelen toch 🙂 ?

Deze gedachte komt ook terug in de collecties van Marjolein Elisabeth. Eigenlijk zijn het allemaal tijdeloze basics, gemaakt van mooie stoffen en een pasvorm die speciaal ontworpen is om tijdens onze drukke dagelijkse levens te dragen. Kledingstukken dus om lang plezier van te hebben en in verschillende seizoenen met accessoires steeds weer een nieuwe look mee te maken.

En nog een tip als je je kast op gaat ruimen. Overweeg eens om mooie kleding naar een van de winkels van Dress for Success te brengen. Een stichting waar ME mee samenwerkt en die werkzoekenden met een minimuminkomen voorziet van gratis representatieve kleding en praktische adviezen om succesvol te kunnen solliciteren. Op deze manier helpt Dress for Success mensen op hun weg naar economische onafhankelijkheid. Mooi toch? Vinden wij wel! Iedere vrouw verdient het namelijk om haar dromen waar te maken.

Liefs, Marjolein

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

De waardering van www.marjoleinelisabeth.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 15 reviews.