Bewust ondernemen

ME geeft ‘duurzaamheid’ haar eigen invulling. Bij Marjolein Elisabeth heet het ‘bewust ondernemen’. De wereld gaat langer mee als iedereen bewust omgaat met alles om zich heen. ME is geen wereldverbeteraar maar probeert alles zo menselijk, efficiënt en eerlijk mogelijk te doen. Gedurende het gehele proces, van idee tot verkoop:

  • Productie: de collectie wordt gemaakt in ateliers die hun medewerkers eerlijke arbeidsomstandigheden bieden. Op dit moment werkt ME met een atelier in Nederland en Bulgarije. Deze ateliers werken volgens EU-richtlijnen.
  • Stoffen: omdat we willen dat onze kleding lang mee gaat besteden we veel zorg aan het selecteren van stoffen. Zoveel mogelijk maken we gebruik van natuurlijke materialen zoals katoen, viscose en tencel. En het liefst biologisch, maar in ieder geval met het OEKO-TEX label. Ons uitgangspunt hierbij is dat de stof moet voldoen aan de duurzame kwaliteitseis (de stof moet lang mooi blijven) die we stellen. Ook gooien we geen stoffen weg. Van eventuele resten maken we een kleine oplage die daarmee tegelijkertijd een unieke limited edition is.

 

  • Transport en verpakkingen: webshop-bestellingen worden verstuurd in papieren verpakkingen met zo min mogelijk plastic zodat het verpakkingsmateriaal na gebruik bij het oud papier kan. In geval van een ruiling gebruiken we – indien mogelijk – dezelfde doos. Deze doos herken je aan het logo ‘deze door is bewust hergebruikt’.
  • Ontwerp: alle modellen hebben een minimalistisch ontwerp, wat de kleding tijdloos maakt. Ook kiest ME kleuren en dessins onafhankelijk van de mode. We dagen vrouwen van hun persoonlijke smaak uit te gaan en niet van de vluchtige mode waardoor ze een bewuste keuze maken en lang plezier hebben van de kleding.
  • Lokaal ondernemerschap: ME werkt zoveel mogelijk samen met lokale (Nederlandse) ondernemers en talenten. En het liefst bouwt ze met hen een persoonlijke en lange termijn relatie op.