Duurzaamheid volgens ME

Bij Marjolein Elisabeth gaan we uit van bewust ondernemen. We geloven dat de wereld langer mee gaat als iedereen zijn steentje bijdraagt en bewust omgaat met mens en milieu.

Daarom voeren we ons hele proces zo menselijk en eerlijk mogelijk uit. Van de keuze van stoffen en de productie tot de verkoop en het ontwerp. En daarin blijven we altijd verbeteren, want klaar met duurzaamheid ben je als modelabel nooit.

Oprichtster Marjolein gebruikt hiervoor de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan tijdens haar carrière als duurzaamheidsmagager bij een groot bedrijf, voordat zij koos voor het ondernemerschap en haar duurzame label Marjolein Elisabeth oprichtte.

❤︎ Productie
De collectie wordt gemaakt in ateliers die hun medewerkers eerlijke arbeidsomstandigheden bieden. Op dit moment werken we samen met een atelier in Bulgarije en Nederland. Beide ateliers werken volgens EU-richtlijnen.

❤︎ Stoffen
Omdat we willen dat de kleding lang mee gaat besteden we veel zorg aan het selecteren van stoffen. Zoveel mogelijk maken we gebruik van natuurlijke materialen zoals viscose, tencel en katoen. Alle stoffen zijn GOTS-gecertificeerd of hebben het OEKO-TEX keurmerk. Ons uitgangspunt hierbij is dat de stof niet alleen goed gemaakt is maar ook lang mee gaat. Ook gooien we geen stoffen weg. Van resten maken we unieke limited editions in kleine oplages en andere artikelen zoals tassen onder de naam ME-Cycle.

❤︎ Transport en verpakkingen
Webshop-bestellingen worden verstuurd in papieren verpakkingen zodat het verpakkingsmateriaal na gebruik bij het oud papier kan. In geval van een ruiling gebruiken we – indien mogelijk – dezelfde doos. En voor zendingen aan winkels gebruiken we eveneens gerecyclede dozen.

❤︎ SALE
Onze collectie bestaat uit tijdloze ontwerpen die lang mee gaan. Uitverkoop past daar dus niet echt bij. Kleding gaat bij ons daarom enkel in de uitverkoop als er nog maar een paar maten beschikbaar zijn. We gooien niks weg. Een item blijft in de outlet beschikbaar tot   het laatste exemplaar uitverkocht is. We zijn er trots op dat we de productie steeds beter weten te plannen en dus steeds minder overhouden om in de sale of outlet te plaatsen. Dat is het ideale scenario natuurlijk.

❤︎ Ontwerp
Alle modellen hebben een minimalistisch ontwerp, wat de kleding tijdloos maakt. Ook kiest ME kleuren en dessins onafhankelijk van de mode. We dagen vrouwen van hun persoonlijke smaak uit te gaan en niet van de vluchtige mode waardoor ze een bewuste keuze maken en lang plezier hebben van de kleding.

❤︎ Lokaal ondernemerschap
ME werkt zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en talenten. En het liefst bouwt ze met hen een persoonlijke en lange termijn relatie op.