Duurzaamheid volgens ME

Bij Marjolein Elisabeth gaan we uit van bewust ondernemen. We geloven dat de wereld langer mee gaat als iedereen zijn steentje bijdraagt en bewust omgaat met mens en milieu.

Daarom voeren we ons hele proces zo menselijk en eerlijk mogelijk uit. Van de keuze van stoffen en de productie tot de verkoop en het ontwerp. En daarin blijven we altijd verbeteren, want klaar met duurzaamheid ben je als modelabel nooit.

Oprichtster Marjolein gebruikt hiervoor de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan tijdens haar carrière als duurzaamheidsmagager bij een groot bedrijf, voordat zij koos voor het ondernemerschap en haar duurzame label Marjolein Elisabeth oprichtte.

❤︎ Productie
De collectie wordt gemaakt in ateliers die hun medewerkers eerlijke arbeidsomstandigheden bieden. Op dit moment werkt ME met een atelier in Nederland en Bulgarije. Beide ateliers werken volgens EU-richtlijnen.

❤︎ Stoffen
Omdat we willen dat de kleding lang mee gaat besteden we veel zorg aan het selecteren van stoffen. Zoveel mogelijk maken we gebruik van natuurlijke materialen zoals katoen, viscose en tencel. Het liefst GOTS-gecertificeerd, maar in ieder geval met het OEKO-TEX label. Ons uitgangspunt hierbij is dat de stof niet alleen goed gemaakt is maar ook lang mee gaat.  Ook gooien we geen stoffen weg. Van eventuele resten maken we unieke limited editions in kleine oplages.

❤︎ Transport en verpakkingen
Webshop-bestellingen worden verstuurd in papieren verpakkingen zodat het verpakkingsmateriaal na gebruik bij het oud papier kan. In geval van een ruiling gebruiken we – indien mogelijk – dezelfde doos. En voor zendingen aan winkels gebruiken we eveneens gerecyclede dozen.

❤︎ Ontwerp
Alle modellen hebben een minimalistisch ontwerp, wat de kleding tijdloos maakt. Ook kiest ME kleuren en dessins onafhankelijk van de mode. We dagen vrouwen van hun persoonlijke smaak uit te gaan en niet van de vluchtige mode waardoor ze een bewuste keuze maken en lang plezier hebben van de kleding.

❤︎ Lokaal ondernemerschap
ME werkt zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en talenten. En het liefst bouwt ze met hen een persoonlijke en lange termijn relatie op.