Eerlijke kleding volgens ME

ME geeft ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en ‘duurzaam ondernemen’ haar eigen invulling. Bij Marjolein Elisabeth heet het ‘bewust ondernemen’. De wereld gaat langer mee als iedereen zorgvuldig omgaat met alles om zich heen. ME is geen wereldverbeteraar maar probeert alles zo menselijk, efficiënt en eerlijk mogelijk te doen. Gedurende het gehele proces, van idee tot verkoop:

  • Productie: de collectie wordt gemaakt in ateliers die hun medewerkers eerlijke arbeidsomstandigheden bieden. Op dit moment werkt ME met een atelier in Nederland en Bulgarije. Het atelier in Bulgarije heeft een GOTS-certificaat. Proefmodellen en ontwerpen maakt ME vooral zelf.
  • Milieu: Webshop-bestellingen worden verstuurd in papieren verpakkingen met zo min mogelijk plastic zodat het verpakkingsmateriaal na gebruik bij het oud papier kan. In geval van een ruiling gebruiken we – indien mogelijk – dezelfde doos.
  • Stoffen: het uitgangspunt is dat de kleding van ME lang mee gaat, door het tijdloze ontwerp en door de kwaliteit. Daarom besteden we veel zorg aan het selecteren van stoffen met een hoge kwaliteit. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen, zoals modal, tencel, katoen en viscose. Daarnaast maken we stoffen altijd op. Van eventuele resten maken we een kleine oplage die daarmee tegelijkertijd een unieke limited edition is.
  • Ontwerp: alle modellen hebben een eenvoudig ontwerp wat de kleding tijdloos maakt. Ook kiest ME kleuren en dessins onafhankelijk van de mode. We dagen vrouwen uit niet de mode te volgen, maar hun smaak.
  • Lokaal ondernemerschap: ME werkt zoveel mogelijk samen met lokale (Nederlandse) ondernemers en talenten. En het liefst bouwt ze met hen een persoonlijke en lange termijn relatie op.
De waardering van www.marjoleinelisabeth.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 306 reviews.
This website only uses analytical cookies (anonymised) and functional cookies.