Jouw jurk komt uit de zee

Jouw jurk komt uit de zee

Geen zorgen, ik heb de collectie niet uit zee gevist, in de droger gestopt, gestreken en in de winkel gehangen 🙂 Alhoewel, in zekere zin toch een beetje…

Een aantal items uit de collectie is namelijk gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen én – voor de elasticiteit – een klein beetje elastan. En dat elastan is gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit de plasticsoep uit zee. En ik vind dat mooi! Mooi dat er producenten zijn die zich met dit soort ontwikkelingen bezig houden. Voor mijn merk werk ik graag met ze samen.

En wat GOTS inhoudt? GOTS (Global Organic Textile Standard) is een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd is. Hierbij wordt gekeken naar de hele keten. Van oogsten en productie, naar ruwe bewerking tot draad en stof, tot eindbewerking en verwerking tot duurzame kleding. Er wordt bovendien niet alleen naar het milieu gekeken, maar ook naar de werkomstandigheden.

Niet alle gebruikte stoffen van Marjolein Elisabeth zijn GOTS gecertificeerd. Wat dan wel? De overige stoffen hebben het OEKO-TEX keurmerk wat waarborgt dat er gedurende de productie geen gebruik is gemaakt van schadelijke stoffen. Het zegt qua keurmerk dus niet persée iets over de arbeidsvoorwaarden (loon, pauze etc), maar omdat we hoofdzakelijk kiezen voor in Europa geproduceerde stoffen (Frankrijk, Duitsland, Spanje) waarborgen de Europese richtlijnen dat.

GOTS-items:

 

De waardering van www.marjoleinelisabeth.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 305 reviews.
This website only uses analytical cookies (anonymised) and functional cookies.