Toen ik in het bedrijfsleven werkte vond ik het lastig om kleding te vinden die paste bij mijn drukke leven. Kleding die de hele dag lekker zit, vrouwelijk is maar ook keurig genoeg voor op kantoor. Klinkt simpel maar dat viel tegen. Ik houd van klassieke modellen gemaakt van comfortabele stoffen, in vrolijke kleuren en prints. Was dat de mode dan kon ik mijn geluk niet op maar andere seizoenen was het een hele zoektocht.

Ik besloot mijn eigen kleding te gaan ontwerpen en maken. De omgeving reageerde zo enthousiast op mijn creaties dat ik begin 2014 besloot om mijn gevoel te volgen en Marjolein Elisabeth te starten; mijn twee voornamen.

Marjolein Elisabeth kenmerkt zich door eenvoudige en tijdloze modellen in opvallende prints en kleuren. Met een vrouwelijke pasvorm, maar altijd comfortabel. Ik geloof dat een vrouw op haar mooist is wanneer zij zich lekker voelt in wat zij draagt. Mijn kleding moet een glimlach op dat van de draagster toveren en de mensen om haar heen. Voor werkende vrouwen die zichzelf durven te laten zien en zich elke dag vrouwelijk en mooi willen voelen.

De collectie bestaat uit vaste modellen – rokken, jurken en tops – die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, steeds weer in andere kleuren of stoffen. Zodat je die fijne rok of jurk altijd nog eens kunt kopen. In een gelimiteerde oplage zodat items echt uniek zijn.

Ik geniet nog elke dag van mijn beslissing en blijf tekenen en ontwerpen. Dat ik elke dag met plezier met mijn werk bezig ben, dat is de insteek.

Liefs, Marjolein


Marjolein Elisabeth wil vrouwen zich zelfverzekerd laten voelen en hun dromen laten waarmaken. Zij gelooft dat vrouwen op hun mooist zijn als ze zich lekker voelen in wat ze dragen. Door vrouwelijk en opvallende kleding te maken die comfortabel zit wil zij hier een bijdrage aan leveren.

 

Wij geven ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en ‘duurzaam ondernemen’ graag onze eigen invulling. Bij Marjolein Elisabeth heet het ‘bewust ondernemen’. De wereld gaat langer mee als iedereen bewust omgaat met alles om zich heen. We zijn geen wereldverbeteraars maar proberen alles zo menselijk, efficiënt en eerlijk mogelijk te doen. Gedurende het gehele proces, van idee tot verkoop:

 • Lokaal ondernemerschap: we werken zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en talenten, zoals een klein Nederlands naaiatelier. Het liefst bouwen we met hen een persoonlijke en lange termijn relatie op.
 • Productie: de collectie wordt gemaakt in een Nederlands atelier. Zo zijn we zeker van de juiste arbeidsomstandigheden, houden we deze ambacht in Nederland in stand en zijn we altijd dichtbij zodat we nauw betrokken zijn bij de productie.
 • Milieu: om de omgeving te sparen versturen we de webshop-bestellingen indien mogelijk in verpakkingen die door de brievenbus kunnen. De postbode hoeft maar één keer aan de deur te komen en bovendien. Ook is al ons verpakkingsmateriaal van papier/karton zodat de verpakking na gebruik bij het oud papier kan.
 • Stoffen: stoffen zijn zoveel mogelijk van natuurlijke materialen zoals katoen, viscose, zijde en lyocell. Daarnaast zorgen tijdloze ontwerpen ervoor dat de kleding lang mee gaat.

2 thoughts on “Over

 1. Laura zegt:

  Super mooi! Wel belangrijke vraag: wordt alles in Nederland gemaakt? En is er nagedacht over de stoffen ivm het milieu en duurzaamheid?

  • Marjolein Schouten zegt:

   Beste laura,
   Bedankt voor je goede vraag! Alles wordt in Nederland gemaakt inderdaad, stuk voor stuk met de hand. En wij maken hele bewuste keuzes als het gaat om stoffenkeuze en dergelijke. je kunt hier alles over lezen onder het kopje ‘over’, graag verwijs ik je daar naartoe.
   Groetjes!
   Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *