“VROUWELIJKE KLEDING DIE DE HELE DAG LEKKER ZIT, DAT ZOCHT IK!”

Toen ik in het bedrijfsleven werkte vond ik het lastig om kleding te vinden die paste bij mijn drukke leven. Kleding die vrouwelijk is maar wel de hele dag lekker zit. Zakelijk genoeg voor op kantoor, feestelijk genoeg voor een borrel of diner en casual genoeg voor in mijn vrije tijd.

Ik houd van eenvoudige modellen gemaakt van comfortabele stoffen, in vrolijke kleuren en prints. Was dat de mode, dan kon ik mijn geluk niet op maar andere seizoenen was het een hele zoektocht.

Ik besloot mijn eigen kleding te gaan ontwerpen en maken. Mijn omgeving reageerde zo enthousiast op mijn creaties dat ik besloot mijn eigen label Marjolein Elisabeth te starten.

Liefs, Marjolein

Naar kantoor, een lunch buiten de deur, daarna direct door naar een borrel met collega’s en ’s avonds nog even met een vriendin uit eten. Marjolein Elisabeth ontwerpt kleding die je de hele dag aan kunt.

De collectie bestaat uit vaste modellen – rokken, jurken en tops – die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, steeds weer in andere kleuren of stoffen. Zodat je die fijne rok of jurk altijd nog eens kunt kopen. Met soms een exclusieve special.

De stijl kenmerkt zich door eenvoudige en tijdloze modellen in opvallende prints en kleuren. Met een vrouwelijke pasvorm, maar altijd comfortabel.

 

Vrouwen zich zelfverzekerd laten voelen door de kleding een glimlach op dat van de draagster, en de mensen om haar heen, te laten toveren. Hier draagt ME aan bij door het ontwerpen van kleding die lekker zit maar wel vrouwelijk en uitgesproken is. 

ME geeft ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en ‘duurzaam ondernemen’ haar eigen invulling. Bij Marjolein Elisabeth heet het ‘bewust ondernemen’. De wereld gaat langer mee als iedereen zorgvuldig omgaat met alles om zich heen. ME is geen wereldverbeteraar maar probeert alles zo menselijk, efficiënt en eerlijk mogelijk te doen. Gedurende het gehele proces, van idee tot verkoop:

 • Productie: de collectie wordt gemaakt in ateliers die hun medewerkers eerlijke arbeidsomstandigheden bieden. Op dit moment werkt ME met een atelier in Nederland en Bulgarije. Het atelier in Bulgarije heeft een GOTS-certificaat. Proefmodellen en ontwerpen maakt ME veel zelf.
 • Milieu: Webshop-bestellingen worden verstuurd in papieren verpakkingen met zo min mogelijk plastic zodat het verpakkingsmateriaal na gebruik bij het oud papier kan. In geval van een ruiling gebruiken we – indien mogelijk – dezelfde doos.
 • Stoffen: het uitgangspunt is dat de kleding van ME lang mee gaat, door het tijdloze ontwerp en door de kwaliteit. Daarom besteden we veel zorg aan het selecteren van stoffen met een duurzame kwaliteit. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen, zoals modal, tencel, katoen en viscose. Daarnaast maken we stoffen altijd op. Van eventuele resten maken we een kleine oplage die daarmee tegelijkertijd een unieke limited edition is.
 • Ontwerp: alle modellen hebben een eenvoudig ontwerp wat alle kleding tijdloos maakt. Ook kiest ME kleuren en dessins onafhankelijk van de mode. We dagen vrouwen uit op de mode af te gaan maar op hun smaak. Hierdoor maken ze een bewuste keuze en kan de kleding lang gedragen worden.
 • Lokaal ondernemerschap: ME werkt zoveel mogelijk samen met lokale (Nederlandse) ondernemers en talenten. En het liefst bouwt ze met hen een persoonlijke en lange termijn relatie op.

 

2 thoughts on “Over

 1. Laura zegt:

  Super mooi! Wel belangrijke vraag: wordt alles in Nederland gemaakt? En is er nagedacht over de stoffen ivm het milieu en duurzaamheid?

  • Marjolein Schouten zegt:

   Beste laura,
   Bedankt voor je goede vraag! Alles wordt in Nederland gemaakt inderdaad, stuk voor stuk met de hand. En wij maken hele bewuste keuzes als het gaat om stoffenkeuze en dergelijke. je kunt hier alles over lezen onder het kopje ‘over’, graag verwijs ik je daar naartoe.
   Groetjes!
   Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *