“Kleur op de kantoorvloer brengen, dat wilde ik!”

Toen ik in het bedrijfsleven werkte vond ik het lastig om kleurrijke kleding te vinden die geschikt is voor kantoor. Kleding die representatief is maar ook de hele dag lekker zit. 

Ik houd van eenvoudige modellen, in opvallende kleuren en prints. Was dat de mode, dan kon ik mijn geluk niet op maar andere seizoenen was het een hele zoektocht.

Ik besloot mijn eigen ‘kleurrijke kantoorkleding’ te gaan ontwerpen en maken. Zakelijk genoeg voor kantoor, feestelijk genoeg voor een borrel of diner en casual genoeg voor in mijn vrije tijd. Kleding die je de hele dag kunt dragen dus. Mijn omgeving reageerde zo enthousiast op mijn creaties dat ik in 2013 besloot mijn eigen label – Marjolein Elisabeth – te starten.

Liefs, Marjolein

Het merk

Naar kantoor, een lunch buiten de deur, daarna direct door naar een borrel met collega’s en ’s avonds nog even met een vriendin uit eten. Marjolein Elisabeth ontwerpt kleding voor de ‘gewone vrouw’ waarin je je de beste versie van jezelf voelt. 

De collectie bestaat uit vaste modellen – rokken, jurken en tops – die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, steeds weer in andere kleuren of stoffen. Zodat je die fijne rok of jurk altijd nog eens kunt kopen. Met soms een exclusieve special.

De stijl kenmerkt zich door eenvoudige en tijdloze modellen in opvallende prints en kleuren. Met een vrouwelijke pasvorm, maar altijd comfortabel.

Missie: Vrouwen zich de mooiste versie van zichzelf laten voelen en zo de kantoorvloer kleur geven.

Visie: Hier draagt ME aan bij door het ontwerpen van kleding die vrouwelijk en kleurrijk is, maar vooral lekker zit. Als kleding lekker zit voel je je de beste versie van jezelf. Tegen de glimlach die dan op je gezicht verschijnt kan geen kleur op.  

Bewust ondernemen

ME geeft ‘duurzaamheid’ haar eigen invulling. Bij Marjolein Elisabeth heet het ‘bewust ondernemen’. De wereld gaat langer mee als iedereen bewust omgaat met alles om zich heen. ME is geen wereldverbeteraar maar probeert alles zo menselijk, efficiënt en eerlijk mogelijk te doen. Gedurende het gehele proces, van idee tot verkoop:

  • Productie: de collectie wordt gemaakt in ateliers die hun medewerkers eerlijke arbeidsomstandigheden bieden. Op dit moment werkt ME met een atelier in Nederland en Bulgarije. Het atelier in Bulgarije heeft een GOTS-certificaat. Proefmodellen en ontwerpen maken deze ateliers of ME maakt ze zelf.
  • Milieu: webshop-bestellingen worden verstuurd in papieren verpakkingen met zo min mogelijk plastic zodat het verpakkingsmateriaal na gebruik bij het oud papier kan. In geval van een ruiling gebruiken we – indien mogelijk – dezelfde doos. Deze doos herken je aan het logo ‘ bewust gerecycled’.
  • Stoffen: het uitgangspunt is dat kleding van ME lang mee gaat, door het tijdloze ontwerp en door de kwaliteit. Daarom besteden we veel zorg aan het selecteren van stoffen met een duurzame kwaliteit. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen, zoals modal, tencel, katoen en viscose. En we gooien geen stoffen weg. Van eventuele resten maken we een kleine oplage die daarmee tegelijkertijd een unieke limited edition is.
  • Ontwerp: alle modellen hebben een minimalistisch ontwerp, wat de kleding tijdloos maakt. Ook kiest ME kleuren en dessins onafhankelijk van de mode. We dagen vrouwen van hun persoonlijke smaak uit te gaan en niet van de vluchtige mode waardoor ze een bewuste keuze maken en lang plezier hebben van de kleding.
  • Lokaal ondernemerschap: ME werkt zoveel mogelijk samen met lokale (Nederlandse) ondernemers en talenten. En het liefst bouwt ze met hen een persoonlijke en lange termijn relatie op.