BLOG: Van vaste baan naar eigen kledinglijn…

Ken je dat? Je zoekt kleding die geschikt is voor kantoor én waarin je je vrouwelijk en sexy voelt. Gemaakt van stoffen die lekker zitten en niet al te duur.

Lastig te vinden toch?

Ik vond van wel en vertrok op een blauwe maandag, met een geleende naaimachine (want je weet nooit zeker of dit een bevlieging is of een serieuze zaak) onder mijn arm, naar naailes. Om mijn eigen vrouwelijke kantoorkleding te leren maken.

Met stoffen van de ‘Utregse’ lapjesmarkt maakte ik mijn eerste creaties. Mijn vriendinnen en collega’s reageerden enthousiast en ook op straat kreeg ik regelmatig out of the blue de vraag: ‘waar heb je die jurk gekocht?’

Begin 2014 dacht ik daarom, “ik doe het gewoon! Baan weg, roer om, ik ga mijn gevoel te volgen. Je leeft maar één keer!”

En dat ‘ding’, genaamd ‘baan opzeggen’, bleek minder eng dan ik dacht. Nadat het hoge woord eruit was bleek de aarde helemaal niet te vergaan, mijn baas me niet op te eten en ging het leven net zo door als voor dat moment. En zo was ik een paar maanden later eigenaar van mijn eigen kledinglijn, Marjolein Elisabeth; mijn eerste twee voornamen.

Sindsdien ben ik dagelijks bezig met het ontwerpen en uitwerken van nieuwe ideeën. Ik maak rokken, jurken, broeken en tops. Altijd vrouwelijk en opvallend maar tegelijk ook bescheiden en comfortabel. Een balans die ervoor zorgt dat de draagster als vanzelf gaan stralen. Want dat vind ik belangrijk. Iedere vrouw mag trots op zichzelf zijn en zich elke dag vrouwelijk en mooi voelen.

De ontwerpen komen recht uit mijn hart. Ik bedenk ze niet van te voren en volg de mode niet. Ze ontstaan door mijn gevoel te volgen. Door mensen die mijn pad kruisen. Door succesjes en jawel, zucht….ook veel mislukkingen (ik haal meer uit elkaar dan dat ik in elkaar zet grrr). De wijsheid ‘van fouten leert men’ hangt bij mij als tegeltje aan de wand.

Ik geniet er enorm van, elke dag, en blijf tekenen, ontwerpen en verbeteren. Want, kunnen doen wat ik leuk vind, daar doe ik het voor!

Liefs, Marjolein Elisabeth

Omdat ik het leuk vind om het plezier in mijn bezigheden rondom Marjolein Elisabeth vast te leggen en met jullie te delen zal ik vanaf nu regelmatig een blog schrijven over de leuke, leerzame en bijzondere dingen die ik mee maak op mijn pad. Samen dromen waarmaken is immers leuker dan alleen!

De waardering van www.marjoleinelisabeth.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 305 reviews.
This website only uses analytical cookies (anonymised) and functional cookies.